Belangrijke informatie voor mensen die inhalatie medicatie gebruiken – Kring Arnhemse Apotheken

Belangrijke informatie voor mensen die inhalatie medicatie gebruiken

Inhalatiemedicatie

Gebruikt u een Seretide Diskus®, Spiriva Handihaler® of Symbicort Turbuhaler®? Dan is deze informatie mogelijk voor u van toepassing.

Voorheen was inhalatiemedicatie alleen beschikbaar onder een bepaalde merknaam. Sinds 2021 zijn Seretide Diskus® (salmeterol/fluticason), Spiriva Handihaler® (tiotropium) en Symbicort Turbuhaler® (budesonide/formoterol) beschikbaar onder een andere naam.

 

Merknaam Werkzame stoffen Nieuwe naam
Seretide Diskus® salmeterol/fluticason

Salmeterol/fluticason neutec

Salflutin

Spiriva Handihaler® tiotropium Tiotropium neumohaler
Symbicort Turbuhaler® budesonide/formoterol Bufoler easyhaler

 

 

Voorkeursmiddel

Sommige verzekeraars voeren per 2021 een preferentiebeleid op bovengenoemde inhalatie medicatie. Dit houdt in dat uw zorgverzekeraar bepaalt welk merk u vergoed krijgt. Uw (huis)arts en apotheker moeten uw inhalatie medicatie daarom omzetten naar de voorkeur van uw zorgverzekeraar.

 

Begeleiding bij omzetting

 

Wij vinden het heel belangrijk om u goed te begeleiden bij de omzetting van uw inhalatie medicatie. Voor een goed effect is het belangrijk dat u goed met het apparaatje kunt omgaan. De eerste keer krijgt u 1 apparaatje mee om uit te proberen hoe het gaat. Daarnaast geven wij u een instructie op papier mee. Zodra er de instructiefilmpjes klaar zijn, krijgt u die ook van ons.

 

Gebruiksinstructies (tot nu toe beschikbaar)

 

https://www.onzehuisartsen.nl/admin_assets/news/news_files/public/nieuwsartikelen/676923_Glenmark%20advertentie%20Salfutin_LC_Certified.pdf

 

https://inhalatorgebruik.nl/nl/inhalator/easyhaler/114/easyhaler-met-combinatie-budesonide-formoterol