Belangrijke informatie voor Zilveren Kruis/ Achmea verzekerden – Kring Arnhemse Apotheken

Belangrijke informatie voor Zilveren Kruis/ Achmea verzekerden

Geneesmiddelen

Bent u verzekerd bij Zilveren Kruis, Interpolis, FBTO, Friesland, Zie Zo of Prolife? Dan is deze informatie mogelijk belangrijk voor u.

Vanaf 1 januari 2021 veranderen de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering; onze apotheek gaat dan het preferentiebeleid (voorkeursbeleid) van Zilveren Kruis hanteren. Dit betekent dat wij enkel nog de merken verstrekken die Zilveren Kruis heeft aangewezen. Het kan dus voorkomen dat u geneesmiddelen krijgt van een andere fabrikant dan u gewend was. In het verleden konden wij in sommige gevallen “maatwerk” leveren als er een merkvoorkeur was. Bij het preferentiebeleid is dit niet meer mogelijk.

U heeft de volgende keuzes:

  1. U accepteert het merk dat Zilveren Kruis heeft aangewezen / ingekocht. Het geneesmiddel wordt rechtstreeks voor u gedeclareerd bij de zorgverzekeraar.
  2. U bepaalt zelf welk merk u ontvangt: In dat geval betaalt u het geneesmiddel zelf; de apotheek kan dit niet declareren.
  3. U zoekt een apotheker die een ander type contract heeft afgesloten met Zilveren Kruis. Dat betekent niet dat u alsnog uw gewenste merk krijgt. Dat bepaalt de apotheek.

Medische hulpmiddelen

Zilveren Kruis heeft besloten dat alle medische hulpmiddelen per 1 januari 2021 enkel nog door medisch speciaalzaken geleverd mogen worden. De apotheek kan hulpmiddelen niet meer rechtstreeks aan u leveren. Om u toch te kunnen blijven helpen met uw hulpmiddelen zijn we een samenwerking aangegaan met Elke. Elke is een bedrijf gespecialiseerd in de levering van hulpmiddelen zoals incontinentiemateriaal, verbandmiddelen, diabetes testmateriaal en medische voeding. Elke voldoet aan de eisen van Zilveren Kruis en heeft een contract. Door deze samenwerking blijven onze apotheken uw vertrouwde aanspreekpunt.

 

N.B. Zilveren Kruis vereist dat Elke medische hulpmiddelen rechtstreeks bij u thuis bezorgt. Het is helaas niet mogelijk om deze artikelen  in de apotheek op te halen.