Corona protocol – Kring Arnhemse Apotheken

Corona protocol

In de apotheek

Als u toch voor een afspraak naar de apotheek moet, vragen wij u kennis te nemen van de volgende voorschriften. We vragen hierbij uw begrip en medewerking, in het belang van uw gezondheid en die van anderen.

Houd minimaal 1,5 meter afstand

Het bewaren van afstand is van essentieel belang om besmetting en verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. Houd binnen en buiten de apotheek anderhalve meter afstand van voorbijgangers op straat, andere bezoekers en de medewerkers in de apotheek.

Mondkapjes

Het dragen van een mondkapje is niet meer verplicht op plaatsen waar 1,5 meter afstand mogelijk is. Ook in de apotheek is het dragen van een mondkapje niet meer verplicht. U kunt bij ons nog steeds mondkapjes kopen.

Maximum aantal cliënten toegestaan in de apotheek

Om 1,5 meter afstand te kunnen garanderen, is per apotheek een maximum aantal cliënten toegestaan. Om lange wachtrijen te voorkomen, vragen we u om alleen medicatie af te halen. U krijgt een email wanneer uw medicatie klaar staat.

Voorkom handcontact

Als u iets aan onze medewerkers moet overhandigen, leg het dan op de balie. Het virus kan namelijk ook op handen zitten. Als u moet hoesten of niezen, gebruik dan de binnenkant van uw elleboog.

Betalen

Om de risico op verspreiding en handcontact te beperken verzoeken wij u dringend om met pin te betalen.

Ophalen van medicijnen

Als u geen klachten heeft, kunt u uw medicijnen ophalen bij een van onze apotheken. Als u gebruik wilt maken van onze uitgifteautomaat bij Apotheekservicepunt Westerkade, kunt u dit aangeven bij uw apotheek. Medicijnen die gekoeld bewaard moeten blijven en grootverpakkingen medicijnen kunnen helaas niet afgehaald worden via de automaat.

Bezorgen van medicijnen

Als u niet in de gelegenheid bent u medicatie op te halen, kunt u gebruik maken van onze gratis bezorgservice. Neemt u hiervoor contact op met uw apotheek.

Herhaalrecepten

Herhaalrecepten bestelt u bij voorkeur van tevoren bij uw apotheek. Hiervoor kunt u dit formulier gebruiken. Voor herhaalmedicatie kun u ook gratis gebruik maken van onze herhaalservice of MijnGezondheid.net. U ontvangt een email wanneer uw medicatie klaarligt.

 Bedankt voor uw begrip en medewerking