Medicijnrol service – Kring Arnhemse Apotheken

Medicijnrol service

Vergeet u wel eens uw medicijnen in te nemen? Of bent u het overzicht kwijt wanneer u welk medicijnen moet innemen? Dan bieden wij de mogelijkheid om uw (chronische) medicatie in een medicijnrol te leveren. In deze medicijnrol zijn de medicijnen in zakjes verpakt. Op elk zakje staat vermeld op welke dag en op welk tijdstip u de medicijnen moeten innemen.  Apotheek Witteveen verzorgt voor al onze apotheken de baxterrollen. Dit wordt alleen aangeboden en vergoed als er een medische reden voor is. In dat geval hebben we een uitvoeringsverzoek van uw arts nodig.

Met ingang van het jaar 2023 zijn er diverse wijzigingen ingegaan rond medicijnrollen.

Ten eerste is de financiering van de rollen veranderd. Dit merkt u niet aan uw rol, maar kunt  u wel zien op het overzicht van uw verzekering.

Voortaan wordt per rol een vergoeding betaald, dat was tot nu toe per geneesmiddel in de rol. Het kan vanaf nu dus voorkomen dat er een andere prijs gerekend wordt voor hetzelfde medicijn als het niet in de rol geleverd kan worden. Dit is nu wettelijk zo geregeld.

Ten tweede is het voor vakanties of buitenlandse reizen mogelijk om voor MAXIMAAL 4 weken een vakantierol aan te vragen. Voor langere perioden krijgt u uw medicatie in doosjes mee.