Zelfzorggeneesmiddelen – Kring Arnhemse Apotheken

Zelfzorggeneesmiddelen

Ook bij zelfzorggeneesmiddelen is het van belang dat u het juiste middel gebruikt. Net als bij receptgeneesmiddelen spelen factoren, zoals leeftijd, bij kinderen ook het gewicht en de duur van de klacht een rol. Ook kunnen vrij verkrijgbare medicijnen een wisselwerking hebben met uw andere medicijnen.

De apotheekmedewerker zal u dan ook altijd eerst een paar vragen stellen om een goed advies te kunnen geven. In goed overleg kiezen we het meest geschikte product. U moet echter niet vreemd opkijken als we een keertje nee verkopen. Ons apotheekteam bewaakt op mogelijke problemen bij het gebruik van zelfzorgmiddelen, helpt u om een goede keuze te maken of stuurt u door naar een arts. Wij controleren of het samen gebruikt kan worden met uw andere medicatie en geven u een passend advies.

Wilt u uw geneesmiddelgebruik nog veiliger maken, dan kunnen wij de zelfzorgmiddelen ook in de apotheekcomputer vastleggen. Op die manier vindt er ook medicatiebewaking plaats.

 

Voor zelfzorgmiddelen die u bij onze apotheken heeft gekocht kijken wij gratis of dit samen kan met uw overige medicijnen.