Reizigersadvies – Kring Arnhemse Apotheken

Reizigersadvies

Gaat u reizen en vraagt u zich af of u wel de juiste vaccinaties heeft gehad of wat u precies nodig heeft?

Vraag dan of uw huisarts u hierin kan adviseren. Is dit niet het geval dan kunt u terecht bij GGD Gelderland-Midden of bij reisprik.nl. Wij raden u aan om 4 tot 6 weken voor vertrek uw reisadvies op te vragen, zodat indien nodig de vaccinaties en medicijnen op tijd geregeld kunnen worden.

GGD Gelderland-Midden
0800 8446 000
https://www.vggm.nl/vggm/contact/bellen_en_mailen

Onvoorbereid op reis kan ernstige gezondheidsrisico’s meebrengen

Zeker één op de tien reizigers gaat zonder bescherming tegen malaria naar de tropen, zo blijkt uit onderzoek. Ook doet de helft van de reizigers niets tegen een mogelijke infectie met hepatitis A.

Onvoorbereid op reis gaan, kan ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Reizen naar verre landen doe je niet zomaar. Maar ook bestemmingen dichterbij kunnen vaccinaties vereisen. Neem ruim de tijd om de reis voor te bereiden.

Medicijnen mee op reis

U gaat op reis met een medicijn en wilt weten of u mogelijk een Schengenverklaring of Engelstalige medicijnverklaring nodig heeft. Op de website van het Centraal Administratiekantoor (CAK) leest u of u een verklaring nodig heeft en hoe u deze aanvraagt.

Medicijnpaspoort

Als u medicijnen moet gebruiken, vraag dan bij uw apotheek om een medicijnpaspoort. Dat is makkelijk als u in het buitenland een arts of een apotheker nodig heeft.

Houdt u er rekening mee dat i.v.m. privacy u alleen een overzicht mee krijgt van uzelf. Of u moet gemachtigd zijn via een <toestemmingsverklaring>. U kunt uw overzicht zelf uitprinten via MijnGezondheid.Net. Zie ook Medicatieoverzicht.

Het medicijnpaspoort is geen reis verklaring. Het vervangt dus niet de Schengenverklaring of de Engelstalige medische verklaring.

Meer informatie vindt u op: https://www.apotheek.nl/zorg-van-de-apotheker/uw-apotheker-geeft-antwoord/medicijnen-op-reis#!