Onze diensten – Kring Arnhemse Apotheken

Onze diensten

Bezorgservice

Bent u niet in de gelegenheid om uw medicatie op te halen bij een van onze locaties? Dan kunt u gebruik maken van onze gratis bezorgservice. U kunt uw huisarts vragen dit op het recept te zetten. U kunt natuurlijk ook zelf contact opnemen met de apotheek. Een telefoontje of mailtje van uw kant is voldoende om ervoor te zorgen dat de geneesmiddelen of hulpmiddelen bij u thuisbezorgd worden.

Lees meer

Spreekkamer

Al onze apotheken hebben een aparte spreekkamer. Wanneer u vragen heeft die meer privacy vereisen dan op dat moment in de apotheek mogelijk is, vraag dan of u in de spreekkamer een vraag kan stellen. Komt u op een druk moment in de apotheek en heeft u toch behoefte aan een rustig gesprek of extra uitleg over uw geneesmiddelen, dan maken wij daarvoor graag een afspraak met een apotheker of een assistente. Aarzel niet daarom te vragen. Als u niet in de gelegenheid bent om langs te komen, dan mag u uw vragen altijd telefonisch stellen.

Voorlichting en advies

Goede informatie en goede zorg vinden wij belangrijk. Het gaat immers om uw gezondheid. Wij leveren niet alleen de medicatie, maar hebben ook oog voor uw persoonlijke situatie. Het is belangrijk dat de medicatie die u krijgt ook past binnen uw dagelijkse ritme. Wij vinden het belangrijk om hierin met u mee te denken.

In de apotheek hebben we gratis folders over diverse ziektebeelden. Op deze site kunt u de folderteksten van de meest voorkomende kleine kwalen rustig doorlezen en zo nodig uitprinten.

Vragen over medicijnen

Hoe moet ik dit medicijn gebruiken? En hoe lang? Gaat het wel samen met de andere geneesmiddelen die ik gebruik? Hoe werkt het eigenlijk? Waar zijn die gele tabletten ook al weer precies voor? Aarzel niet, vraag het ons. Lees ook altijd het etiket dat door de apotheek op de medicijnverpakking is geplakt. Daar staat wat precies de bedoeling is. Is de informatie op het medicijnetiket voor u niet duidelijk? Vraag het uw apotheek. Beter een telefoontje te veel dan het verkeerd innemen van een medicijn. Het gaat immers om uw gezondheid.

Mocht u vragen hebben, stel deze dan gerust via de mail, MijnGezondheid.Net of neem telefonisch contact met ons op.

Adviesgesprek astma en COPD

Heeft u astma of COPD dan is goede zorg en advies over medicijnen belangrijk. U kunt bij ons terecht voor een adviesgesprek waarin we, samen met u, in een paar stappen vaststellen of uw geneesmiddelen beter afgestemd kunnen worden op uw wensen en behoeften.

We bespreken het gebruik van uw medicijnen, besteden aandacht aan uw inhalatietechniek en hulpmiddelen (inhalator en voorzetkamer). COPD-patiënten hebben een grotere kans op een te laag gewicht. Tijdens het adviesgesprek zullen we hier ook relevante aandacht aan besteden.

Het adviesgesprek duurt ongeveer 20 minuten, waarin we u adviseren en uw eventuele vragen beantwoorden. Als er mogelijkheden zijn om uw medicijngebruik te verbeteren nemen wij, in overleg met u, contact op met uw arts.

Of het adviesgesprek (gedeeltelijk) wordt vergoed is afhankelijk van uw zorgverzekeraar. Uw apotheek kan u hier vooraf over informeren.

U kunt telefonisch, per e-mail of in de apotheek een afspraak te maken voor het adviesgesprek bij een van onze apotheken.
Belangrijk: Neem de geneesmiddelen en eventuele voorzetkamer die u gebruikt voor uw astma of COPD mee naar het adviesgesprek.

Inhalatie instructie

Voor nieuwe longpatiënten en longpatiënten die nieuwe inhalatoren krijgen of die twijfelen of ze hun inhalatiemedicijnen op de juiste wijze gebruiken, is het mogelijk om in een aparte ruimte onder leiding van een deskundig assistent te oefenen.

De kosten van deze inhalatie instructie worden afhankelijk van uw zorgverzekeraar vergoed.

Huidverzorging

Ook voor cosmetica kunt u bij ons terecht. Het merk Vichy staat voor hoge kwaliteit en is alleen verkrijgbaar in de apotheek. Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in huid en lichaamsverzorging. Heeft u een vraag over huidproblemen of last van een droge huid, vraag ons om advies. Vichy biedt een breed assortiment voor vele toepassingen en huidtypes. Wij hebben een groot assortiment op voorraad. Daarnaast hebben wij folders en proefmonster voor u.
Voor mensen met een gevoelige huid, raden wij de producten van Eucerin aan. Deze producten bevatten geen kleur- of geurstoffen.

Kijk voor meer informatie ook op: www.vichy.com of op: www.eucerin.nl