Diabeteszorg – Kring Arnhemse Apotheken

Diabeteszorg

Diabetes is een stofwisselingsziekte die het lichaam belemmert om suiker (glucose) uit voeding te verwerken. Glucose geeft het lichaam energie zodat alle spieren en organen hun werk kunnen doen. Het hormoon insuline stelt de cellen in ons lichaam in staat om glucose op te nemen. Bij diabetes zit daar het probleem: het lichaam maakt geen of onvoldoende insuline aan.

Informatievideo

Zodra diabetes bij u is vastgesteld komt er veel op u af. U moet wennen aan de behandeling en de nieuwe manier van leven. Veel informatie wordt aangeboden door zorgverleners maar het kan lastig zijn om alles te onthouden. Met deze interactieve video kunnen we u hierbij helpen. Belangrijke vragen zoals ‘Waarom zijn mijn medicijnen zo belangrijk?’ en ‘Wat als ik mijn medicijnen vergeet?’ worden hierin behandeld. Het kan nuttig zijn om deze video ook met uw naasten te delen.

Diabetesmaterialen bestellen

Voor uw diabetesmedicijnen kunt u altijd bij onze apotheken terecht. U kun ook voor uw diabetesmaterialen bij ons terecht. Afhankelijk van uw zorgverzekeraar kunnen wij deze materialen rechtstreeks aan u leveren of gaat het via een andere leverancier. Steeds meer zorgverzekeraars stellen extra eisen aan de leverancier van diabetesmateriaal. Zo moet de leverancier een landelijke dekking hebben en een verpleegkundige in dienst hebben. Wij hebben niet met elke zorgverzekering een contract om rechtstreeks aan u te leveren. Wel werken wij nauw samen met een partij die wel een contract heeft: Onemed via Elke.nl. Zo kunt u met uw zorgvraag bij een van onze apotheken terecht en wij regelen de rest. Indien u dat wenst of uw zorgverzekeraar dat vereist, bezorgt Onemed de materialen rechtstreeks bij u thuis.

Voor meer informatie

Wilt u meer weten over deze service? Vraag ernaar bij een van onze apotheken. Wij adviseren u graag.