Terugroepactie (Recall) Irbesartan, Losartan en Valsartan – Kring Arnhemse Apotheken

Terug naar overzicht

Terugroepactie (Recall) Irbesartan, Losartan en Valsartan

In sommige medicijnen met Irbesartan, Losartan of Valsartan (dit geldt ook voor de merken Aprovel®, Coaprovel® Diovan®, Co-Diovan®, Copalia®, Cozaar ®, Entresto® Exforge®, Exforge HCT®) is een onzuiverheid aangetroffen die er niet in hoort te zitten. Het gaat daarbij om AZBT. Deze stof is mogelijk kankerverwekkend. De kans dat u kanker krijgt omdat u een medicijn met AZBT heeft ingenomen, is heel erg klein. Wij willen uiteraard niet dat u dat risico loopt. Wij vinden dat medicijnen van een onberispelijke kwaliteit moeten zijn.

 

Wij sturen iedereen een brief die dit geneesmiddel afgelopen tijd van ons gekregen heeft. Leest u deze brief goed!

Krijgt u een brief waarin staat dat uw medicijn waarschijnlijk in orde is, dan heeft u hoogstwaarschijnlijk geen vervuild medicijn gekregen. U kunt dit zelf controleren op deze site: https://www.igj.nl/publicaties/publicaties/2021/07/13/productoverzicht-sartanen-juli-2021. Staat het merk en/ of de charge van uw medicijn er niet tussen? Dan is uw medicijn niet vervuild. 

Krijgt u een brief waarin staat dat u uw medicijn moet laten controleren bij de apotheek, dan kunt u hiervoor langskomen. U kunt dan met de apotheker of met een apothekersassistente overleggen of  u het veilig kunt gebruiken. Zo nodig krijgt u een ander medicijn mee.

 

Stop nooit zonder overleg met dit medicijn.

 

 

Publicatiedatum: 13-07-2021