Terugroepactie (Recall) Irbesartan, Losartan en Valsartan – Kring Arnhemse Apotheken

Terugroepactie (Recall) Irbesartan, Losartan en Valsartan

Op dit moment roepen we iedereen op om met alle Irbesartan, Losartan of Valsartan terug te komen naar de apotheek. Ook de merken Aprovel®, Coaprovel® Diovan ®, Co-Diovan®, Copalia®, Cozaar ®, Entresto® Exforge®, Exforge HCT®.

 

Daar kunt u met de apotheker of met een apothekersassistente overleggen of  u het veilig kunt gebruiken. Zo nodig krijgt u een ander medicijn mee. Wij sturen iedereen een brief die dit geneesmiddel afgelopen tijd van ons gekregen heeft.

 

Wat is er aan de hand? In sommige medicijnen met Irbesartan, Losartan of Valsartan is een onzuiverheid aangetroffen die er niet in hoort te zitten. Het gaat daarbij om AZBT. Deze stof is mogelijk kankerverwekkend. De kans dat u kanker krijgt omdat u een medicijn met AZBT heeft ingenomen, is heel erg klein. Maar wij willen niet dat u dat risico neemt. Wij vinden dat medicijnen van een onberispelijke kwaliteit moeten zijn.

 

Lang niet alle medicijnen zijn vervuild. In de apotheek kunnen we controleren of uw medicijn veilig is en deze onzuiverheden niet heeft. Stop niet zonder overleg met dit medicijn.